سيستم مديريت محتواي ياس/دفتر امام جمعه بخش چترود  
موضوع جديد تالار سيستم مديريت محتواي ياس/دفتر امام جمعه بخش چترود » عمومي  
ازدواج موقت و متعه

a63
ارسال شده در تاریخ : 2011.06.08 07:28:26   موضوع پست: ازدواج موقت و متعه#1


تعداد پست ها: 4
شماره کاربر: 94
تشکر: 0 تا
تاریخ عضویت: 1390.03.18
وضعیت: آفلاین
همانطور که میدانید فساد امروز روز به روز در حال رشد میباشد و اسلام هم برای هر دردی درمانی دارد!یکی از مسائلی که در جامعه امروزی بین جوانان مهم است میل جنسی و ارضای صحیح این میل است اسلام برای جلوگیری از زنا ازدواج دائم و اگر شرایط ازدواج دائم را نداشته باشیم ازدواج موقت را پیشبینی کرده است!و ازدواج موقت درمانی برای این محرومیت در بین جوانان است و یک جوان مومن نمی تواند برای ارضای این میل زنا کند!چون گناه کبیره است!لطفا بفرمایید برای ازدواج موقت چه شرایطی لازم است؟آیا می توان خودمان بدون اجازه پدر دختر صیغه بخوانیم اگر میشود با چه شرایطی؟!فتوای آیت الله بهجت (ره)در این مورد چه بوده است؟
بالا  گزارش تخلف از شما تشکر می کنیم
پروفایل پیغام شخصینقل قول
yasser1234
ارسال شده در تاریخ : 2011.07.10 07:12:45   موضوع پست: Re: ازدواج موقت و متعه#2



گروه: مدیران
سن: 713
تعداد پست ها: 17
شماره کاربر: 78
تشکر: 0 تا
تاریخ عضویت: 1387.01.29
وضعیت: آفلاین
با تشکر از سوال شما!
فتوای ایت الله بهجت:بنابر احتیاط،تکلیفا باید از پدر یا جد پدری اجازه بگیرد چون تکوینا مفسده دارد.
ولی اگر برای فرار از گناه باشد جایز است
اگر دختر باکره نباشد نیازی به اجازه ندارد.
ضمنا فتواي حضرت ايت الله العظمي مكارم شيرازي اين چنين است:
سوال:براي ازدواج با دختر باكره اذن پدر يا ولي شرط است آيا در اين مسئله ازدواج موقت با دائم فرق دارد:
جواب:احتياط واجب آن است كه اجازه بگيرند،و تفاوتي بين ازدواج موقت و دائم نيست.
سوال:اگر مرد مقلد مرجعي باشد كه معتقد است:ازدواج موقت دختر باكره بدون اجازه پدرش جايز است.ولي دختر مقلد كسي است كه مي گويد:احتياط واجب كسب اجازه پدر است.آيا آن مرد مي تواند اين دختر را بدون اجازه پدرش عقد كند؟
جواب:دختر بنا بر احتياط واجب نمي تواند بدون اجازه پدر ازدواج كند.



آخرين ويرايش: 2013.02.17 18:54:05
بالا  گزارش تخلف از شما تشکر می کنیم
پروفایل پیغام شخصینقل قول
amin.hamzeh
ارسال شده در تاریخ : 2013.02.17 19:15:35   موضوع پست: پاسخ جناب حجت الاسلام علي ابراهيمي امام جمعه محترم شهرستان به سوال شما#3



گروه: مدیران
سن: 711
تعداد پست ها: 17
شماره کاربر: 109
تشکر: 0 تا
تاریخ عضویت: 1391.07.10
محل سکونت: استان كرمان شهرستان بافت
وضعیت: آفلاین
اذن پدر در ازدواج موقت

علمای شیعه، با توجه به نظرات متفاوتی که درباره اذن پدر در ازدواج موقت دارند در 5گروه قرار می گیرند. عده ای از آنها معتقدند در ازدواج موقت دختر باکره ای که به حد بلوغ رسیده و مصلحت خود را تشخیص می دهد، اذن پدر لازم است. عده ای آن را بنابر احتیاط واجب، لازم می دانند و بر اساس احکام دینی، در چنین موردی می توان به مرجع تقلید دیگری رجوع کرد. عده ای از مراجع، معتقدند اذن پدر در ازدواج موقت تکلیفا لازم است یعنی اگر بدون اذن پدر عقد خوانده شود صحیح است، ولی فردی که باید اجازه می‌گرفت و نگرفته، معصیت کار است. گروهی دیگر، اعتقاد دارند اذن پدر لازم نیست ولی خوب است رعایت شود. و در نهایت، عده ای معتقدند که ازدواج موقت درباره دختری که مستقل است و صلاح خود را می داند، نیازی به اذن پدر ندارد.

کدام مراجع اذن پدر را ضروری می دانند؟

آیات عظام امام خمینی(ره)، شبیری زنجانی، تبریزی و نوری همدانی عقیده دارند اذن پدر در ازدواج موقت لازم است. آیت الله سیستانی هم پیرو همین نظر هستند اما در دختری که متصدی امور زندگی خودش باشد اذن پدر را بنا بر احتیاط واجب لازم می‌دانند نه به فتوا.

آیت الله سیستانی در پاسخ به استفتای یکی از مقدانشان که پرسیده بود: «آیا صحیح است که اگر دختری بالغ باشد از نظر فکری و سنی، می تواند بدون اطلاع پدر صیغه پسری شود که بعد ها قصد ازدواج دارند؟» پاسخ داده اند: «صحّت ندارد و اذن پدر لازم است حتی اگر مستقل در شؤون زندگی باشد بنابر احتیاط واجب در این صورت.» اما در پاسخ به سوال دیگری با این مضمون که «اگر دختر و پسر ندانند که اجازه ی پدر دختر برای عقد موقت لازم است و بعد از جاری شدن عقد متوجه آن موضوع بشوند عقد آنها چه حکمی دارد؟» گفته اند عقد باطل است.


احتیاطا لازم است

اما آیات عظام خامنه ای، مکارم شیرازی، اراکی، خوئی، گلپایگانی، فاضل لنکرانی، صافی و وحید خراسانی، علمایی هستند که عقیده دارند در عقد ازدواج موقت بنا براحتیاط واجب اذن پدر لازم است. آیت الله مکارم شیرازی در توضیح المسائل خود در این باره می نویسند: دختری که به حد بلوغ رسیده و رشیده است، یعنی مصلحت خود را تشخیص می دهد چنانچه باکره باشد احتیاط آن است که با اجازه پدر یا جد پدری ازدواج نماید ولی اگر همسر مناسبی برای دختر پیدا شود و پدر مخالفت کند اجازه او شرط نیست، همچنین اگر به پدر یا جد پدری دسترسی نباشد و دختر هم احتیاج به شوهر کردن داشته باشد یا این که دختر قبلاً شوهر کرده باشد که در این دو صورت نیز اجازه پدر و جد در ازدواج جدید لازم نیست.(مساله 2037-) اگر دختر باکره‌ نباشد و بکارتش‌ به‌ وسیله‌ شوهر کردن‌ یا به‌ واسطه‌ وطی‌ به‌ شبهه‌ و یا زنا از بین‌ رفته‌ باشد، اجازه‌ پدر و جد پدری‌ لازم‌ نیست‌.


نظر آیت الله بهجت درباره اذن پدر

به اعتقاد مرحوم آیت الله بهجت، اذن پدر در ازدواج موقت تکلیفاً لازم است و اگر عقد بدون اذن پدر خوانده شود صحیح است، اما چیزی از گناه فرد کم نمی کند. در استفتایی که یکی از مقلدان آیت الله بهجت از ایشان داشتند، سوال شده بود: «یا دختر باکره‏اى را که بالغ و عاقل و رشیده است، بى‏اذن پدر او مى‏توان متعه کرد؟» که پاسخ آیت الله بهجت این طور بود: «بنابر احتیاط، تکلیفا باید از پدر یا جدّ پدرى خود اجازه بگیرد، چون تکوینا مفسده دارد.»

ایشان در پاسخ به استفتای دیگری در رابطه با شرایط ازدواج موقت گفته اند: «باید در ازدواج موقت مهر و مدت معین شود و بنابر احتیاط با اجازه‏ى پدر دختر صیغه‏ى صحیح خوانده شود، و رابطه با نامحرم حرام است.»

دختر رشیده بالغه، بی نیاز از اذن پدر

اما آخرین رویکرد علما به مساله ازدواج موقت، رویکردی است که ازدواج دختر رشید و بالغ را بی نیاز از اذن پدر می داند. مثل آیت الله اردبیلی که معتقدند اگر دختر باکره ‏اى که به حدّ بلوغ رسیده و رشیده است ـ یعنى مصلحت خود را تشخیص مى ‏دهد ـ بتواند زندگانى خود را به نحو مستقل اداره کند و قدرت تصمیم‏ گیرى صحیح در امور زندگى خود را داشته باشد و بیم آن که فریب بخورد در میان نباشد، چنانچه بخواهد ازدواج کند، احتیاجى به اجازه پدر یا جدّ پدرى خود ندارد و در غیر این صورت، بنابر احتیاط واجب باید از پدر یا جدّ پدرى خود اجازه بگیرد و اجازه مادر و یا برادر لازم نیست. همچنین بنابر احتیاط واجب دخترى که باکره نیست نیز همین حکم را دارد.

آیت الله محمدصادق روحانی هم معتقدند در مورد دختر بالغه رشیده اذن ضروری نیست. ایشان در پاسخ به سوالی با این مضمون که «در سوره نساء آمده است که عقد باید با اجازه ولی و صاحب دختر باکره انجام شود. آیا ازدواج دختر باکره بی اذن ولی باطل است؟»، پاسخ داده اند: «آیه مختص است به دختر باکره غیر بالغه و غیر رشیده اما ازدواج دختر بالغه رشیده به حسب روایات نیازی به اجازه ولی ندارد.»
بالا  گزارش تخلف از شما تشکر می کنیم
پروفایل پیغام شخصینقل قول
موضوع جديد تالار سيستم مديريت محتواي ياس/دفتر امام جمعه بخش چترود » عمومي
 
صفحه: 1 از 1 شما ميتوانيد در موضوعات جستجو كنيد
شما ميتوانيد موضوع جديدي ايجاد كنيد
شما نميتوانيد به پست ها پاسخ دهيد
شما نميتوانيد مباحث را ويرايش كنيد
شما نميتوانيد پست حذف کنید
شما نميتوانيد اين انجمن را اداره كنيد

 
 

 
 طراحی سايت توسط شهر الکترونیک کرمان  پشتیبان رسمی سیستم مدیریتی سایت ساز دریا طراحی شده است.